Η Ευρώπη ανακύκλωσε περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια ΡΕΤ μπουκάλια το 2013

Η Petcore Europe, ένωση με έδρα τις Βρυξέλες όπου βοηθά στην προσπάθεια ανακύκλωσης PET μπουκαλιών, υποστήριξε ότι το 2013 ανακυκλώθηκαν 65 δισεκατομμύρια PET μπουκάλια.

“Ή ανάγκη για ΡΕΤ υλικό ως μορφή συσκευασίας συνεχίζει να αυξάνεται, εισβάλλοντας σε νέες αγορές με καινοτόμες εφαρμογές” υποστηρίζει ο Robert Bertaggia, πρόεδρος της Petcore Europe. “ Η εκπληκτική ικανότητα ανακύκλωσης του συγκεκριμένου υλικού και η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησής του ποικιλοτρόπως, είναι σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας και βοηθά την κυκλική οικονομία της Ευρώπης.”

Ο Bertaggia συνεχίζοντας , λέει“  Από την προοπτική της βιωσιμότητας ο κλάδος μας είναι πανευτυχής ξέροντας πως περίπου το 56% των κοντέινερ που περιείχαν ΡΕΤ, συλλέχθηκε για ανακύκλωση και ανάκτηση. Ακόμα και τώρα βέβαια υπάρχει μεγάλη ανισότητα μεταξύ των μελών και γι’ αυτό τον λόγο τα ενδιαφερόμενα μέλη πρέπει να συμβάλλουν στην διαδικασία περισυλλογής ώστε να αυξηθεί το ήδη υψηλό ποσοστό ανακυκλωμένων ΡΕΤ υλικών.”

Ο πρόεδρος του ομίλου Plastics Recyclers Europe (PRE) και διοικητικό μέλος της PΕTCORE Europe, Casper Van Den Dungen, σχολιάζει “Η συνολική συλλογή των ΡΕΤ μπουκαλιών στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Υπάρχει ακόμα σημαντικότατη ποσότητα υλικού που μπορεί να μπορεί να ανακυκλωθεί.”

Συμπληρώνοντας, αναφέρει “ Ωστόσο,  ένας από τους παράγοντες που μπορούν να μειώσουν την χρησιμότητα του υλικού είναι η πολυπλοκότητα κάποιων συμπιεσμένων-πρεσαρισμένων  μπουκαλιών. Μια βελτιωμένη διαδικασία με σταθερά βήματα συλλογής και διαχωρισμού θα βοηθούσε τη υπάρχουσα κατάσταση.”

Αναλυτικότερα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου ΡΕΤ Network Day, που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλες στις 9/10/14.